perjantai 12. marraskuuta 2010

Paljon lisää BlytoniaToukka tässä, terve!

Kylläpä aika rientää ja posteljooni on kovilla muunkin, kuin lakkoilusta johtuvan postivuoren takia.  Olen työllistänyt tuota raasua viime aikoina oikein olan takaa ja nyt on jo kelpo kokoelma Blytonin iki-ihania kirjoja kotona lukemista odottamassa. Kaikki eivät enää edes odota, sillä luettukin on ahkerasti. Kuudes Viisikkokirja on jo menossa täyttä häkää. Neljä odottaa vielä lukemista ja lisää on tulossa.

Tiedättehän, että Viisikkosarjassa on kaiken kaikkiaan 21 osaa, joten yli puolet on vielä hankkimatta, tai ainakin vielä tulematta. Itse asiassa vain 2 osaa enää puuttuu ihan kokonaan. Toivottavasti nekin löytyvät jostain maailmalta. Sen lisäksi pari muuta kirjaa pitäisi löytää vielä oikeaa painosta. Sarja, jota kerään on kanneltaan sininen, jossa punainen Viisikko-teksti ja se on kovakantinen. Sarjan painosvuosi on 1990.

Eikä siinä suinkaan kaikki. Blytonillahan on sarjoja vaikka toisille jakaa. Salaisuussarjan kirjoista minulle on saapunut jo 6. Niitähän on yhteensä 15. Tulossa on tällä hetkellä vielä 7 kirjaa, joten tästäkin sarjasta puuttuu enää kaksi. Toisaalta, kuten Viisikoissakin, osa Salaisuuskirjoista on eri painosta, joten jos vain jostain löydän pari keräämääni vuosikertaa (1988), niin vaihdan ehdottomasti nämä toiset painokset pois niiden tilalta.

Sitten on vielä Seikkailusarja. Seikkailusarjaa on yhteensä olemassa 8 osaa, joista minulla on vasta 1. Tulossa on kuitenkin vielä 3 kirjaa, joten siitä voi helposti päätellä, että puolet sarjasta on vielä löytämättä. Nämä neljä kirjaa ovat Seikkailujen meri, Seikkailujen vuori, Seikkailujen sirkus ja Seikkailujen joki. Tästä kirjasarjasta yritän kerätä vuoden 1997 kirjavakantista painosta.

Kunhan nuo kolme eniten himoitsemaani sarjaa on täynnä, on vuorossa mitä todennäköisemmin SOS-sarjan täydentäminen. Niistä minulla on vasta 1 kirja kotona ja toinen tulossa. Kerättävää siis riittää vielä pitkäksi aikaa - samoin luettavaa!

Tämän hetkinen listani näyttää tältä:

 Lyhenteet: X=ON, T=tulossa, M=muu painos, P=puuttuu

 VIISIKKO


1. AARRESAARELLA X

2. UUDET SEIKKAILUT X

3. KARKUTEILLÄ X

4. SALAKULJETTAJAT X

5. KESÄLOMALLA T

6. PELASTAA SALAISUUDEN X

7. AAVEJUNA X

8. PULASSA M

9. JOUTUU ANSAAN T

10. RETKELLÄ T

11. TORNIN SALAISUUS P

12. LÖYTÄÄ JÄLJEN X

13. LÄHTEE MERELLE T

14. VAPAUTTAA LENTÄJÄT T

15. LAPSEN RYÖSTÄJÄT TM

16. SALAPERÄISELLÄ NUMMELLA T

17. VUORISTOSSA T

18. LINNAN AARRE P

19. VANHASSA MAJAKASSA X

20. KUISKAUSTEN SAARELLA MT

21. JÄLLEEN YHDESSÄ T

SALAISUUS


1. PALANEEN TALON T

2. KADONNEEN KISSAN T

3. KADONNEEN KAULAKORUN T

4. LUKITUN TALON M

5. AUTION TALON T

6. NIMETTÖMIEN KIRJEIDEN X

7. NÄKYMÄTTÖMÄN VARKAAN T

8. TEATTERIKISSAN XM

9. KADONNEEN PRINSSIN P

10. MESTÄSTYSMAJAN P

11. TIMANTTIKÄTKÖN XM

12. RAHAKÄTKÖN T

13. KUMMALLISEN NYYTIN T

14. HAAMULINNAN X

15. KARANNEEN VANGIN M

 SEIKKAILU


 1. SEIKKAILUJEN SAARI T

2. SEIKKAILUJEN LINNA T

3. SEIKKAILUJEN LAAKSO X

4. SEIKKAILUJEN MERI P

5. SEIKKAILUJEN VUORI P

6.SEIKKAILUJEN LAIVA T

7. SEIKKAILUJEN SIRKUS P

8. SEIKKAILUJEN JOKI P

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti