keskiviikko 5. tammikuuta 2011

Joulun ja uudenvuoden hyllyn täyttö


Uusia kirjoja tipahteli tasaiseen tahtiin myös joulun ja uuden vuoden välisen viikon.


Enid Blytonin Seikkailu -sarjasta puuttuvat edelleen Seikkailujen vuori ja Seikkailujen sirkus. Niissä ei vielä ole tuuri sattunut kohdalle.

Anni Polvan Tiina -sarjasta puuttuvat kokonaan vielä osat Tiina ottaa vastuun ja Tiinalle otetaan pikkusisko. Sen lisäksi keräämääni liilaa vuosikertaa puuttuvat Tiinaa harmittaa, Taitaa olla rakkautta, Tiina ja Tiina etsii juuriaan.

Blytonin SOS -sarjan kirjoista puuttuu nyt kokonaan 2 (SOS ei anna periksi ja SOS ja äreä puutarhuri). Niiden lisäksi keräämääni kovakantista 1995 vuoden jälkeistä sarjaa puuttuva osat SOS järjestää kaiken, SOS ja varastettu viulu, SOS ja kaukoputken arvoitus, SOS aina valmiina ja SOS ja vanhan hevosen tapaus.

Carolyn Keenen Neiti Etsivä -sarja on ollut haasteellinen kerätä. Ei niinkään sen vuoksi, ettei haluamaani painosta olisi löytynyt, mutta se valtava määrä, mitä niitä kirjoja on olemassa. Sarjasta on suomennettu yhteensä 105 osaa. Tällä hetkellä puuttuvia osia on enää 12, mutta niitä näyttääkin olevan todella vähän tuosta haluamastani painoksesta liikkeellä. Vanhempina versioina olen nähnyt muutamia niistä!! Ehkä hankin ne, jos ei muutoin näitä listalla olevia ala löytymään.

Neiti Etsivä:

-kohtaa kolmion, -kallioluolassa, -linnanmuurin arvoitus, -postivaunujen arvoitus, -aavekartanon arvoitus, -kolmastoista helmi, -mannekiinin salaisuus, -intiaaninuken arvoitus, -kadonnut perijätär, -Siniparran huone, -kadonnut keulakuva ja -karjatilalla.

Blytonin Viisikko -sarjan kaksi viimeistä puuttuvaa osaa näyttää olevan todella huonosti saatavilla sinisenä, vuoden 1980-luvun loppupuolen versiona. Puuttuvat ovat Viisikko ja tornin salaisuus ja Viisikko ja linnan aarre. Muutama muukin sarjan osa olisi kiva vaihtaa vähän parempikuntoiseen, mutta ne ovat kuitenkin jo olemassa, niin ensin keskityn löytämään nämä kokonaan puuttuvat sinikantiset osat.

Blytonin Salaisuus -sarja on nyt kokonaan koossa!!

Alfred Hitchcockin 3 etsivää -sarja on ollut nyt seisonnassa, sillä vielä puuttuvista kirjoista (5kpl) ei näy hiiskaustakaan. Tyhmyyttäni menetin kaksi harvinaista, jotka olisi ollut tässä taannoin saatavilla. Osat, joita vielä metsästän ovat Kiljuva kello, Yskivä lohikäärme, Palavat kalliot, Karkaileva luolamies ja Varastettu valas.

Viimeksi kerroin seuraavien keräilykohteiden olevan sarjat Laura (Ruby Ferguson) ja Britta (Lisbeth Pahnke). Niitä kirjoja löytyikin yllättävän helposti ja nyt on jo yhtä kirjaa lukuunottamatta KOKO Laura -sarja hyllyssä. Puuttuvakin on kiikarissa, joten jos ei mitään ihmeitä satu, niin myös viimeinen, eli Lauran ponitalli löytää tiensä muiden osien seuraksi.

Britta -kirjoista hyllyssä on jo 10 osaa. Vielä puuttuisi kolme vaikeimmin löydettävää, jotka ovat Britta satuloi hopeansa, Brittan uusi hevonen ja Britta ja Hopea saavat ystävän.

Vielä on siis matkaa täysiin sarjoihin, mutta voitonpuolellahan tässä jo ollaan. Nyt kun ehtisi vain lukemaankin näitä aarteita siihen tahtiin, kuin tahtoisi.

Upeaa lukukevättä toivotellen!
TeeTee

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti