tiistai 25. tammikuuta 2011

Piiiiitkä päivitys


On jälleen aika päivityksen. Kyllä on taas ehtinyt tapahtuakin vaikka mitä!

Enid Blytonin Seikkailu -sarjasta puuttuu nyt enää Seikkailujen vuori. Seikkailujen sirkus on jo tulossa. Vihdoinkin satuin sen löytämään!

Anni Polvan Tiina -sarjasta (liila) puuttuu enää osat Tiina ottaa vastuun ja Tiinalle otetaan pikkusisko. Nekin ovat vanhana punaselkäisenä jo hyllyssä, mutta kun saan kokoon koko liilan sarjan, niin sitten luovun noista toisista painoksista.

Blytonin SOS -sarjan kirjoista puuttuu nyt uutta kova- ja kuvakantista painosta enää 2 (SOS ei anna periksi ja SOS ja äreä puutarhuri). Sitten on tämäkin sarja valmis!

Carolyn Keenen Neiti Etsivä -sarjasta tällä hetkellä kokonaan puuttuvia osia on enää 3. Kaikkia sarjan kirjoja ei ole edes painettu haluamaani painokseen, joten muutama valkokantinen kirja löytyy hyllystä. Vielä pitää siis metsästää seuraavat osat:

Neiti Etsivä kohtaa kolmion, Neiti Etsivä kallioluolassa ja Neiti Etsivä ja Siniparran huone.

Edelleen Blytonin Viisikko -sarjan kaksi viimeistä puuttuvaa osaa näyttää olevan todella huonosti saatavilla sinisenä, vuoden 1980-luvun loppupuolen versiona. Nämä ovat Viisikko ja tornin salaisuus ja Viisikko ja linnan aarre.

Blytonin Salaisuus -sarja on siis jo jonkin aikaa ollut koossa!

Alfred Hitchcockin 3 etsivää -sarjasta löysin hiljattain kirjan Karkaileva luolamies. Se olisi toivottavasti pian postiluukussani ja sitten hyllyssäni muiden jo siellä olevien kaverina. Neljä muuta sarjan osaa on edelleen hakusassa. Kiljuva kello, Yskivä lohikäärme, Palavat kalliot ja Varastettu valas vielä puuttuvat.

Koko Laura-sarja (Ruby Ferguson) ja Britta -sarjan (Lisbeth Pahnke) kaikki muut osat ovat jo hyllyssä, vain Britta satuloi hopeansa puuttuu.

Mutta, ei tämä tähän vielä pääty! Päin vastoin. Tästä kohtaa alkaa aivan uusi päivitys, uusien kirjasarjojen osalta.

Viimeksi mainitsinkin jo sen, että PUK -sarjan kirjoja (Lisbeth Werner) sattui eteeni 4 kappaletta kerralla, joten päätin haalia kokoon senkin sarjan kaikki kirjat. Tänään saapuivat viimeiset kaksi kirjaa (PUK reportterina ja PUK filmitähtenä), joten nyt on sitten kaikki 10 PUK-kirjaa kauniissa rivissä muiden sarjojen seurana ja lukenutkin olen niistä jo 7. Melkeinpä kirja/ilta vauhdilla on PUK:it kahlattu lävitse.

PUK:in lisäksi alkoi samoihin aikoihin myös kuuden muun sarjan keruu! Ensimmäinen niistä oli JUTTA -sarja (Judith M. Berriford). Jos olet joskus ollut heppahullu, muistanet vielä vanhan kunnon ponisarjan 1970-luvulta? Juttakirjat löytyivät suhteellisen pienellä vaivalla (niitähän on yhteensä vain 13). Vain yksi kirja tuottaa päänvaivaa. Jutta ja aaveponit tuntuu olevan harvinaisin koko tästä sarjasta. Osa kirjoista on jo minulla, osa tilauksessa vielä. Kestänee muutamia päiviä, että kaikki 12 kirjaa ovat saapuneet perille.

Samana päivänä, kun aloitin Juttakirjojen keräämisen, löysin myös TAIJA-kirjat. Tiedossani on vain neljä Taija-sarjan kirjaa ja niistä 3 (Tässä tulee Taija, Yksi kaksi kolme Taija ja Taijan sydän tykyttää) löysin aivan sattumalta. Yksi (hei Taija) on vasta matkalla aarteistooni.

Heppahöperöaikoihin kaikki vanhat hevossarjat piti lainata moneen kertaan ja yksi suosikkisarja oli BESS. Bess-kirjoja on tietojeni mukaan suomennettu viisi kappaletta. Muistan, että lapsena minulla oli yksi oma BESS-kirja, mutten tiedä minne se on aikojen saatossa kadonnut. Nyt hyllyssä on jo yksi, BESS tallityttö. Sen kaveriksi ilmestynee muutaman päivän sisällä osat BESS ratsastusleirillä, BESS ratsastuskilpailuissa ja BESS saa oman ponin. Vain BESS ja Sulttaani -kirjaa en vielä ole löytänyt.

Pitkään mietin, että vieläkö haluaisin muitakin Anni Polvan kirjoittamia kirjoja, kuin Tiina-sarjan, mutta lopulta annoin Hanna-Leena -kirjoille periksi. Näin siksi, että kirpparilla eteeni sattui sarjan ensimmäinen osa Hanna-Leena. Kirja oli niin siistikuntoinen ja maksoi vain euron, etten kertakaikkiaan malttanut jättää sitä ostamatta. Sen kaveriksi saapui tänään Sotkua kerrakseen, Hanna-Leena. Olen myös löytänyt sarjan loput kaksi kirjaa (Uskallat kai, Hanna-Leena ja Taidat uhota, Hanna-Leena)  ja odottelen niiden saapumista kenties vielä tällä viikolla.


Mutta sitten tapahtuukin kummia! Sorruin hankkimaan yhden sellaisen kirjasarjan kerralla, jota en ole koskaan aiemmin lukenut, joka on ihan liian "uusi" näihin muihin sarjoihin verrattuna, mutta jonka olen kyllä NÄHNYT! Nimittäin televisiossa. Tykkäsin paljon sarjasta ROSWELL (HIGH) ja nyt siis tulossa on tuo sarja kokonaan myös kirjoina. Nähtäväksi jää, mitä pidän sarjan kirjoitetusta versiosta. Sarjassa on kymmenen osaa:

MUUKALAINEN

KESYTÖN

ETSIJÄ

TARKKAILIJA

VIERAILIJA

SALAMATKUSTAJA

KADONNUT

KAPINALLINEN

PETTURI

PELASTUMINEN


Paljon on siis taas uutta luettavaa hankittu!

Kevättalvisin terveisin,
  
Kirjatoukka

1 kommentti: