keskiviikko 21. elokuuta 2013

Faunoidit


Nyt on sitten luettu Annukka Salaman molemmat Faunoidi -sarjan kirjat Käärmeen lumooja ja Piraijakuiskaaja. Ei voi kuin tuulettaa ja samalla onnitella uutta nuorta suomalaista kirjailijaa, jonka ensimmäiset kirjat ahmin yön pikkutunneille saakka, kun en malttanut lopettaakaan.

Ihan käsittämättömän hienoa tarinaa. Mukaansatempaavaa, sujuvaa ja mielenkiintoista luettavaa alkuteksteistä loppuun saakka. Toivottavasti tälle sarjalle tulee vielä pian ja mahdollisimman monta jatko-osaakin! Kaksi ensimmäistä ainakin vetivät kevyesti jalat alta tältä fantasiakirjojen ystävältä, joka aiemmin on ollut hyvin skeptinen kotimaisten kirjojen ja kirjoittajien osalta.

Nyt löytyi kuitenkin sellainen helmi, että ihan harmittaa, kun tulee pitkä tauko, ennen kuin taas pääsee uppoutumaan Unnan ja hänen Faunoidijenginsä ihmeelliseen maailmaan. Kaiken lisäksi jäi niin paha mieli Rufuksen puolesta, että melkein tekee mieli niiskauttaa...

Ensi keväälle on lupailtu osaa 3: Harakanloukku (nimestä päätelleen mitä ilmeisemmin Joone siis pääsee siinä näkyvästi esille). Miten ihmeessä saisi tämän pitkän odotusajan katoamaan?

ps. Vähänkö ois siistiä, jos tästä sarjasta saatais leffa ihan kansainväliseen tyyliin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti