tiistai 31. maaliskuuta 2020

Shadowhunters

Vaikka blogien päivittäminen on jäänyt viime vuosina täysin, ei lukeminen ole kuitenkaan kadonnut minnekään. Viime kuukausina oikeastaan päin vastoin. Aloitin vuoden 2020 alussa 50 kirjan lukuhaasteen vuodelle 2020 ja jo sitä ennen,viimeisen päivityksen jälkeen olen kahlannut eräitäkin kirjasarjoja alusta loppuun.

Olin kirjoittanut jossain vaiheessa blogipäivityksen Cassandra Claren kirjasarjasta "The Shadowhunters - Mortal Instruments", joista olin siihen saakka ilmestyneet suomeksi käännetyt kirjat lukenut ja tilannut myös aiemmasta historiasta kertoneen kolmen kirjan setin "The Infernal Devices". Koska olin silloin maininnut, että ne olivat jopa kiehtovampia, kuin alkuperäiset Mortal Instruments -kirjat, niin tässä vaiheessa näyttää, että ne pitää lukea uudelleen. Harmittavaa on, ettei niitä ole vieläkään käännetty suomeksi.

Sen sijaan Clarelta on ilmestynyt jatkoa Shadowhunters -sarjoihin jo vuosina 2016-18. Kolmen kirjan sarja "The Dark Artifices" sisältää kirjat Lady Midnight (Keskiyön valtiatar), Lord of Shadows (Varjojen valtias) ja Queen of Air and Darkness (Pimeyden kuningatar), joista viimeistä olen parhaillaan lukemassa. Pimeyden kuningatar on jäänyt valitettavasti hieman "jalkoihin", koska kirjan takana kerrottiin jotain sellaista, jota en aiemmin ollut tiennyt olevan olemassakaan ja se on viime viikkoina vienyt täyden huomioni.
Nimittäin - voi autuus ja onni! - Shadowhunters kirjoista on kuin onkin tehty tv-sarja, jossa on 3 kautta ja yhteensä 55 jaksoa! Ennen tätä tietoa ei olisi tullut mieleenkään hankkia itselleni Netflix -tiliä, mutta nyt oli taas kerran pyörrettävä yksi aiemmin tehty päätös. Katsoin ensimmäisen viikon aikana koko 55 jakson sarjan alusta loppuun ja nyt on jo toinen kierros hyvässä vauhdissa.

Katso lisätietoa: Shadowhunters tv-sarja

Kun aikoinaan kävin katsomassa Mortal Instruments -elokuvan, ihastuin todella paljon sarjan Magnus Banea esittävään velhon hahmoon ja sen esittäjään (Godfrey Gao). Ajattelin ettei ole mahdollista, että tv-sarjassa voisi olla parempaa näyttelijää kuin Gao. Eikä itseasiassa tavallaan olekaan, mutta kun nyt katson taaksepäin, niin jakso jaksolta tv-sarjan Magnus Bane (Harry Shum Jr.) valtasi aina lisää alaa sydämestäni ja voinen sanoa, että hän ei häviä yhtään elokuvan Banelle. Toinen hahmo leffasta, josta pidin erityisesti oli Valentine Morgenstern (Jonathan Rhys Mayers). Ja valitettavasti tässä tapauksessa leffan Valentine pysyy minulle edelleen ykkösenä.

Mutta sitten... kaikki muut tv-sarjan hahmot ovat valloittaneet sydämeni niin, ettei elokuvan hahmoja enää ole yhtään ikävä. Erityisesti sarjan Alexander Lightwood vetäisi jalat alta ihan 100-0. Alecin ja Magnus Banen suhde on tietyllä tavalla kiskaissut maton altani myös sen suhteen, etten oikein koskaan ole mieltänyt olevani "homousintoilija", päin vastoin. Kukin eläköön miten haluaa, mutta itse en ole halunnut ottaa asiaan kantaa millään tavalla. Alecin ja Magnuksen välillä on kuitenkin niin valtavan hieno, jopa maaginen aura, etten yksinkertaisesti voinut sitä vastustaa. "Malec" onkin tämän sarjan ehdoton vetovoima ainakin minun kohdallani. Olen ihan myyty!


Katso video: Alec Lightwood

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti